Leer mooiere foto’s maken: volg een cursus fotografie!

Verbaas je vrienden en familie met de foto’s die je maakt na het volgen van een cursus fotografie! Het hebben van een digitale fotocamera is de eerste stap, het maken van goede foto’s is echter een kunst op zich. Natuurlijk zit er een groot verschil tussen zomaar een foto en een sprekende foto. Het maken van goede foto’s is niet alleen maar op het juiste moment een foto maken, het is vooral een kwestie van goed kijken.

Wat leer je allemaal tijdens een cursus fotografie?

Er zijn verschillende soorten fotografiecursussen en -workshops. Zo zijn er cursussen waar je goed om leert gaan met de flitser, workshops over fotobewerking en cursussen waarin je je kunt specialiseren in reisfotografie. Eigenlijk zijn er teveel cursussen om op te noemen. Begin je net met fotograferen? Neem dan een basiscursus. Daarin leer je welke mogelijkheden en instellingen je camera heeft en leer je meer over het scherpstellen van de camera, de werking van de belichting, de sluitertijd en het diafragma. Nadat je de basics onder de knie hebt kun je jouw camera zo instellen dat je al weet hoe de foto eruit komt te zien, vóórdat je de foto hebt gemaakt.

Leer anders naar de wereld te kijken

Bij een workshop fotografie leer je anders naar je omgeving kijken. Tijdens de cursus ga je aan de slag met verschillende composities en standpunten die je als fotograaf kunt nemen. Op deze manier leer je niet alleen goede foto’s maken, maar het laat je ook anders naar de wereld kijken. Dat komt niet alleen maar alleen van pas tijdens het maken van foto’s, maar bevordert sowieso je creativiteit!

Fotobewerking met Adobe Photoshop

Het bewerken van foto’s is een stapje verder en raden we vooral experts aan. Tijdens een cursus fotobewerking leer je jouw foto’s te bewerken in programma’s zoals Adobe Photoshop. Zo leer je onder andere hoe je onderwerpen vrijstaand kunt maken, zodat je bepaalde elementen van je foto’s  bijvoorbeeld in een andere setting kunt zetten. Ook is het mogelijk om oneffenheden in de huid weg te halen of rode ogen verwijderen. Met Photoshop kun je je foto’s nog mooier maken.

Published by